Prijzen Benelux finale en internationale toernooien - FIRST® LEGO® League

Prijzen Benelux finale en internationale toernooien

 

Awards

Tijdens de Benelux finale zijn de volgende awards te winnen:

1e plaats Champions Award
2e plaats Champions Award
3e plaats Champions Award

De champions awards gaan naar de teams die op alle drie de jury-onderdelen, projectjury, robotjury en Core Values jury, het best gescoord hebben. Daarnaast zijn deze teams in de top 75% van de ranking van de robotwedstrijd geëindigd.

Robotprestatie Award

Deze award gaat naar het team dat met de robot de meeste punten behaalt op de wedstrijdtafel.

Robotontwerp Award

De robot met het meest bijzondere mechanische ontwerp wint deze award.

 Robotprogrammeer Award

De robot met het beste programmeerwerk (duidelijke en herbruikbare codering) wint deze award.

Robot Strategie & Innovatie Award

De robot die met het meest innovatieve ontwerp en strategie de missies weet op te lossen wint deze award.

Onderzoek Award

Het team met het beste onderzoek, waarbij het een deelprobleem heeft gedefinieerd en opgelost waarbij het gebruik heeft gemaakt van een gevarieerd aantal bronnen, wint deze award.

Presentatie Award

Het team met de beste, leukste of meest creatieve presentatie wint deze award.

Innovatieve oplossing Award

Het team dat de meest innovatieve en originele oplossing bedacht heeft én laat zien hoe het in de praktijk toegepast kan worden wint deze award.

Inspiratie Award

Het team dat het meeste enthousiasme en spirit laat zien en hiermee de Core Values in de praktijk uitdraagt wint deze award.

Teamwork Award

Het team dat het beste samenwerkt met elkaar, met de teamcoach én met andere teams wint deze award.

Gracious Professionalism™ Award

Het team laat zien dat elk teamlid gewaardeerd wordt om zijn inbreng, heeft respect voor elkaar en andere teams en eert de gedachte van een vriendschappelijke competitie door hulp te bieden aan andere teams. Het team dat hierop het beste scoort wint deze award.

Pit Visit Award
Deze prijs gaat naar het team met de meest creatieve, informatieve pit en die positief opvalt tijdens het interview met de juryleden.

Judges Awards (2x)

De Jury Award is een prijs die een team beloond dat naast de zaken die hierboven genoemd zijn, op een andere manier positief opvalt bij de juryleden. Denk hierbij aan teams die ondanks tegenslagen toch doorzetten tot het laatste moment. We reiken er twee uit.

Junior Judges Award

Teams zijn tijdens het FLL OEC 2011 in Delft voor het eerst door kinderen van hun eigen leeftijd beoordeeld. Door kinderen, voor kinderen. Een award om trots op te zijn.

 

Kwalificeren voor internationaal toernooi

Tijdens de Benelux finale strijden de teams voor één van de beschikbare kwalificatieplekken op de drie officiële internationale toernooien van dit seizoen.

Voor het World Festival in Detroit, USA mogen wij 2 teams afvaardigen. Het World Festival vindt plaats op 24-27 april 2019.

Daarnaast is er plaats voor 1 team op het Open International Championship in Californë in Legoland van 17-19 mei 2019.

Daarnaast zijn er dit jaar twee officiële toernooien in Europa.

Op 22-25 mei 2019 vindt in Izmir, Turkije een Open International Championship plaats. Vanuit de Benelux kan hier 1 team afgevaardigd worden.

Op 14-16 juni 2019 vindt in Libanon, Beirut een Open International Championship plaats. Ook voor dit toernooi kan er vanuit de Benelux 1 team deelnemen.

Kijkend naar het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken, hebben we gemeend aan de Open European Championships geen prijs  te verbinden. We gaan dus geen teams ‘aanwijzen’ om als prijs naar een van deze toernooien te gaan omdat we geen risico’s willen nemen met de kinderen. 

Uiteraard is het aan de teams zelf om te besluiten toch deel te willen nemen aan één van de twee Open International Toernooien in Izmir of Beirut. In dat geval kunnen jullie bij ons een plek aanvragen. We hebben voor ieder toernooi 1 plaats gereserveerd.

Er wordt voor deze toernooien geen bijdrage in de kosten verstrekt, houd daar rekening mee.

Wanneer er meer aanvragen komen, dan wordt er geloot. Dit doen we na de Benelux finale. Mocht een team in de top 3 terecht komen en besluiten naar de VS te gaan, dan zal de aanvraag vervallen en komt een ander team in aanmerking.

 Teams hebben van tevoren aan kunnen geven of zij de mogelijkheid hebben om naar een dergelijk toernooi af te reizen. Gezien het hoge sponsorbedrag dat nodig is voor een dergelijke reis hebben wij er alle begrip voor wanneer teams aangeven hier geen interesse in te hebben. Indien dit het geval is, schuiven de uitnodigingen door naar het volgende team op de ranglijst.

 

 

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?