Prijzen - FIRST® LEGO® League

Prijzen en internationale toernooien

 

Awards

Tijdens de Benelux finale zijn de volgende awards te winnen:

1e plaats Champions Award
2e plaats Champions Award
3e plaats Champions Award

De champions awards gaan naar de teams die op alle drie de jury-onderdelen, projectjury, robotjury en Core Values jury, het best gescoord hebben. Daarnaast zijn deze teams in de top 75% van de ranking van de robotwedstrijd geëindigd.

Robotprestatie Award

Deze award gaat naar het team dat met de robot de meeste punten behaalt op de wedstrijdtafel.

Robotontwerp Award

De robot met het meest bijzondere mechanische ontwerp wint deze award.

 Robotprogrammeer Award

De robot met het beste programmeerwerk (duidelijke en herbruikbare codering) wint deze award.

Robot Strategie & Innovatie Award

De robot die met het meest innovatieve ontwerp en strategie de missies weet op te lossen wint deze award.

Onderzoek Award

Het team met het beste onderzoek, waarbij het een deelprobleem heeft gedefinieerd en opgelost waarbij het gebruik heeft gemaakt van een gevarieerd aantal bronnen, wint deze award.

Presentatie Award

Het team met de beste, leukste of meest creatieve presentatie wint deze award.

Innovatieve oplossing Award

Het team dat de meest innovatieve en originele oplossing bedacht heeft én laat zien hoe het in de praktijk toegepast kan worden wint deze award.

Inspiratie Award

Het team dat het meeste enthousiasme en spirit laat zien en hiermee de Core Values in de praktijk uitdraagt wint deze award.

Teamwork Award

Het team dat het beste samenwerkt met elkaar, met de teamcoach én met andere teams wint deze award.

Gracious Professionalism™ Award

Het team laat zien dat elk teamlid gewaardeerd wordt om zijn inbreng, heeft respect voor elkaar en andere teams en eert de gedachte van een vriendschappelijke competitie door hulp te bieden aan andere teams. Het team dat hierop het beste scoort wint deze award.

Beste Teamcoach Award

Misschien wel de moeilijkste award om te verdienen; een team goed aansturen, maar het toch zijn eigen weg laten gaan. Deze award is dan ook voor de coach die zijn of haar team heeft begeleid en ondersteund tijdens het werken aan het programma zonder daarbij sturend te zijn.

Judges Awards (2x)

De Jury Award is een prijs die een team beloond dat naast de zaken die hierboven genoemd zijn, op een andere manier positief opvalt bij de juryleden. Denk hierbij aan teams die ondanks tegenslagen toch doorzetten tot het laatste moment. We reiken er twee uit.

Junior Judges Award

Teams zijn tijdens het FLL OEC 2011 in Delft voor het eerst door kinderen van hun eigen leeftijd beoordeeld. Door kinderen, voor kinderen. Een award om trots op te zijn.

 

Kwalificeren voor internationaal toernooi

Tijdens de Benelux finale strijden de teams voor één van de beschikbare kwalificatieplekken op de drie officiële internationale toernooien van dit seizoen.

Voor het World Festival in Detroit, USA mogen wij 2 teams afvaardigen. Het World Festival vindt plaats op 25-28 april 2018.

Daarnaast zijn er dit jaar twee officiële toernooien in Europa.

Op 16-19 mei 2018 vindt in Debrecen, Hongarije het Open European Championship plaats. Vanuit de Benelux mogen hier 2 teams afgevaardigd worden.

Op 6-8 juni 2018 vindt in Tallinn, Estland het International Open Championship plaats. Ook voor dit toernooi mogen er vanuit de Benelux 2 teams deelnemen.

Teams hebben van tevoren aan kunnen geven of zij de mogelijkheid hebben om naar een dergelijk toernooi af te reizen. Gezien het hoge sponsorbedrag dat nodig is voor een dergelijke reis hebben wij er alle begrip voor wanneer teams aangeven hier geen interesse in te hebben. Indien dit het geval is, schuiven de uitnodigingen door naar het volgende team op de ranglijst. Winnende teams die niet naar een vervolgtoernooi willen, krijgen uiteraard een alternatieve prijs aangeboden.

De verdeling is als volgt. Het team dat op de eerste plaats geëindigd is, krijgt de eerste keus tussen de toernooien. Vervolgens krijgt de nummer 2 de keuze tussen de toernooien, enz.

 

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?