Benelux Innovation Award 2020 - FIRST® LEGO® League

De Benelux Innovation Award

Voor het innovatieproject van de FIRST® LEGO® League onderzoeken kinderen jaarlijks een onderwerp waar wetenschappers en technici vandaag de dag aan werken. Ze identificeren een probleem en bedenken hiervoor een oplossing. Doordat kinderen buiten de lijntjes kunnen denken, worden de meest creatieve, originele en innovatieve oplossingen gepresenteerd. Na de regiofinales of Benelux finale verdwijnen deze oplossingen in de kast of in de prullenbak, ook oplossingen die de potentie hebben een werkelijke bijdrage te leveren aan het geïdentificeerde probleem. Hoe jammer is dat!

Vanaf seizoen 2019-2020 wordt er daarom een extra award uitgereikt voor het innovatieproject: de Benelux Innovation Award.

Teams die in aanmerking komen voor de Benelux Innovation Award worden genomineerd tijdens de regiofinales en de Benelux finale. Zij worden uitgedaagd het innovatieproject naar een hoger niveau te brengen door het verder uit te werken en door te ontwikkelen. Vervolgens maken zij hiervan een digitaal verslag en een videopresentatie. De innovatieprojecten worden beoordeeld door diverse deskundigen uit het onderwijs en het bedrijfsleven.

 

Winnaar Benelux Innovation Award 2020

De Benelux Innovation Award 2020 wordt uitgereikt aan het team met het beste innovatieproject binnen het thema van dit seizoen: CITY SHAPERSM:

“Jullie hebben de macht om steden, dorpen en plaatsen, die jullie thuis noemen, tot nieuwe hoogtes te brengen. Dit is jullie kans om een sterkere en duurzamere toekomst te creëren.”

Op 14 maart* zijn de genomineerde teams beoordeeld door een deskundige jury die met grote interesse de verslagen en de presentaties van de teams heeft bekeken. Er is uitgebreid besproken wie het beste onderzoek heeft gedaan en de meest innovatieve oplossing heeft gepresenteerd. De juryleden waren erg onder de indruk van alle inzendingen. Na uitvoerig beraad hebben zij de 3 beste teams geselecteerd;

6690 – Team bit – Inspirocollege – Houthalen (B)
5997 – X-Landers 10.0 – De Zonneberg – Kruisland
6731 – Robotic Jena’s, Jenapleinschool – Zwolle

en de winnaar bepaald.

De Benelux Innovation Award 2020 is gewonnen door:

X-Landers 10.0

Dit team heeft de Mudmaster ontwikkeld om het gevaar van modder op de weg tijdens de bietencampagne tegen te gaan.

Hieronder kun je de verslagen en presentaties van de top 3 teams bekijken:

X-landers 10.0

Videopresentatie

Verslag

 

Team Bit

Videopresentatie

Verslag

 

Robotic Jena’s

Videopresentatie

Verslag

 

*Vanwege het coronavirus heeft er helaas geen live presentatie van de Benelux Innovation Award 2020 plaats kunnen vinden.
De Award zal binnenkort aan het winnende team worden uitgereikt.

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?