Jurering - FIRST® LEGO® League

Jurering

Sinds de FIRST LEGO League finales van 2012 wordt voor het gebruik gemaakt van een nieuw jureringssysteem. Deze manier van jureren wordt nu wereldwijd toegepast. Mocht je willen weten op welke awards je kans maakt? Zie de prijzen-pagina.

website-jurering1

Elk team dat mee doet aan een FIRST LEGO League finale wordt beoordeeld op de volgende onderdelen:

Als je bekend bent met de FIRST LEGO League zul je zien dat de “teamwork” jurering is vervangen door de “Core Values” jury. “Teamwork” is een groot onderdeel van de “Core Values”.

Op elk jury onderdeel zal de jury zich concentreren op een aantal punten, deze worden uitgelegd op de betreffende pagina’s.

 

Een aantal algemene jury regels die gelden bij de finales:

  • Teams moeten meedoen met alle onderdelen van de FLL om in aanmerking te komen voor een award (uitgezonderd de extra awards, zie onderaan).
    Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om een Robotprestatie Award te winnen als je geen project hebt gemaakt.
  • Juryleden gebruiken de juryformulieren als ondersteuning bij de bepaling welke teams prijzen ontvangen. Echter aan het eind van de dag is er een juryberaad waarin door middel van overleg en discussie bepaald wordt welke teams een award winnen. De uitkomst van dit beraad is leidend.
    Robotprestatie is hierbij een uitzondering, deze award wordt door middel van het gehaalde aantal punten op de wedstrijdtafel bepaald, regel 1 geldt hier wel bij natuurlijk.
  • Alle teams kunnen maximaal 1 award winnen, dit met uitzondering van de robotprestatie award en extra awards welke wel in combinatie met een andere award gewonnen kan worden.
  • Core Values zijn belangrijk bij deelname aan de FIRST LEGO League. Teams die de Core Values niet naleven worden uitgesloten van het winnen van alle prijzen.

 

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?