FLL - FIRST® LEGO® League

FIRST® LEGO® League Challenge

 

Update: SPIKE Prime voorlopig niet leverbaar

3 juli, bereikte ons het bericht dat de SPIKE Prime robot voorlopig nog niet leverbaar zal zijn. LEGO Education heeft dit besloten omdat ze nog niet de kwaliteit kunnen bieden die we van hen gewend zijn. Ze streven het hoogste kwaliteitsniveau na als het gaat om leerervaringen met hun producten en kunnen deze standaard op dit moment nog niet leveren.

We begrijpen dat dit voor teleurstelling kan zorgen. Gelukkig is het FIRST LEGO League programma compleet vernieuwd en is er uiteraard volledige support voor de EV3 Mindstorms experience. In die zin verandert er niets.

Er wordt nu heel hard gewerkt om de SPIKE Prime voor het volgend seizoen helemaal in orde te krijgen en dan ook het programma hierop aan te passen. We gaan er vanuit dat de SPIKE Prime in het voorjaar van 2020 zijn entree gaat maken, mooi op tijd voor het nieuwe seizoen 2020-2021!

Stichting Techniekpromotie

 

De FIRST LEGO League (FLL®) daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen kiezen de teams, op basis van het seizoensthema, een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in de robotwedstrijd. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar, centraal.

*In Nederland is de maximumleeftijd 14 jaar.

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?