FLL Jr Expo's - FIRST® LEGO® League

FLL Jr. EXPO’s

De FIRST ®LEGO® League (FLL®) Jr. kenmerkt zich als een online programma dat door scholen en instanties zelfstandig op scholen uitgevoerd en georganiseerd kan worden. De afsluiting van het project is het organiseren van een lokale EXPO op school, waarbij teams afkomstig van de school hun resultaten met elkaar, ouders en recensenten delen op de ‘Laat Zien’ poster en het LEGO model. Het is aan de school zelf om hun EXPO open te stellen voor teams van andere scholen en instanties uit de omgeving. Daarnaast wordt in sommige regio’s tijdens de regiofinale van de FLL een regionale EXPO georganiseerd. Kijk op de pagina FLL Jr. data EXPO’s voor alle data van de regionale of lokale EXPO’s. Wil jij je lokale FLL Jr. EXPO openstellen voor FLL League Jr. teams uit jouw regio? Stuur dan een mailtje naar FLLJr[@]techniekpromotie.nl, zodat wij jouw lokale EXPO kunnen toevoegen aan de lijst met EXPO’s. Wie weet, misschien krijg je meer aanmeldingen van teams die willen deelnemen aan jouw EXPO.

Meer informatie? Wil je meer informatie over jouw regionale EXPO waar je team aan deel neemt, kijk dan op de pagina ‘Regiopartners’ voor de contactpersoon van jouw regio.

 

Jurering

Bij FLL Jr. worden de prestaties van elk team en elk teamlid gevierd! Aangezien  FLL Jr. EXPO’s door iedereen kunnen worden georganiseerd, zijn er geen beperkingen voor prijzen en categorieën. Organisaties worden aangemoedigd elk team een prijs toe te wijzen en zijn vrij hun eigen prijzen en categorieën te creëren.

 

Mogelijke categorieën en prijzen zijn:

Beste bewegingsprijs Voor het team dat een unieke beweging heeft ingebouwd in het ontwerp.
Sportiviteitsprijs Voor het team dat ‘Gracious Professionalism’ liet zien gedurende de EXPO. Dit team was bedachtzaam, aardig en had respect voor anderen.
Tegen alle schijn prijs Voor het team dat alles tegen had. Dit team was in staat om te improviseren, zichzelf aan te passen en het negatieve om te draaien in het positieve!
Aankledingsprijs Voor het team met het constructiefste model met decoratieve onderdelen.
Explosieprijs Voor explosieve ideeën, oogstrelende posters en onuitputtende teamenergie.
Robuust ontwerpprijs Voor het team dat in staat is gebleken om constructietechnieken om te zetten in solide ontwerpen.
Creatieprijs Voor het team dat in staat is om creativiteit om te zetten in uitmuntende en kwalitatieve ontwerpen zonder instructies en hulp van buitenaf.
Team spirit prijs Een team dat uitblinkt in lol en plezier, een positieve instelling en constante aanmoediging en toejuiching.
Teamwork prijs Voor hardwerkende teams. Het team staat voorop in het middelpunt. Dit team weet: Together Everyone Achieves More.
Onderzoeksprijs Voor het team dat helemaal weg is van onderzoek doen en altijd op zoek is naar een nieuwe oplossing.
Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?