FLL Jr. Tips & Tricks - FIRST® LEGO® League

Tips & Tricks

Voor veel kinderen die meedoen met de FIRST® LEGO® League (FLL®) Jr. is het vaak een eerste kennismaking met samenwerken in een team. Hoewel dat natuurlijk heel leuk is, is het ook heel moeilijk. In de teambijeenkomstengids vind je nuttige tips om de kinderen tijdens dit waardevolle proces te helpen. Je ontvangt de teambijeenkomstengids automatisch bij inschrijving.

 

Samenwerken = leuk!

Samenwerken in een team is heel erg leuk en leerzaam, maar is niet altijd even makkelijk. Daarom volgen hier een aantal tips om het teamwerk nog beter te laten verlopen.

  • Zorg dat bij alle teamleden duidelijk is wat er allemaal moet gebeuren en hoeveel tijd het ongeveer kost om aan de FLL Jr. mee te doen.
  • Maak met het gehele team een tijdsplanning met daarin alle actiepunten wat betreft er moet gebeuren tot aan de EXPO van de FLL Jr.
  • Verbind aan elk actiepunt die in de tijdsplanning staat één of twee teamleden die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van die activiteit.
  • Zorg ervoor dat het team regelmatig teambijeenkomsten heeft waarbij alle teamleden aanwezig zijn. Op deze bijeenkomsten kunnen ook de actiepunten besproken worden. (Zijn de actiepunten al gedaan? Zijn er actiepunten nog niet gedaan die wel al gebeurd hadden moeten zijn? Heeft iemand hulp nodig bij het uitvoeren van een actiepunt?)
  • De teamcoach is een goed aanspreekpunt voor vragen of moeilijkheden.

Het is helemaal niet vreemd om tussendoor de tijdsplanning of actiepuntenlijst aan de passen. Dat hoort allemaal bij het in een team samenwerken aan een project. Het belangrijkste is dat het team plezier heeft in het samenwerken, leert om problemen op te lossen en enthousiast wil meedoen aan de FLL Jr!

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?