FLL Jr. - Wat is de FIRST® LEGO® League Jr.? - FIRST® LEGO® League

Wat is FIRST® LEGO® League (FLL®) Jr.?

FIRSTLegoJR_IconVert_RGB

FIRST® LEGO® League Jr. is een hands-on programma speciaal ontwikkeld om de nieuwsgierigheid en creativiteit van jonge kinderen om te zetten in een ontdekkingsreis naar hoe zij de wereld rondom hen kunnen verbeteren. FLL Jr. gebruikt thematische uitdagingen (de Challenge) om kinderen te interesseren in het doen van onderzoek en het conceptmatig oplossen van problemen. De hoekstenen van FLL Jr. zijn de Core Values, een samenvatting van de belangrijkste waarden van FLL Jr.: sportiviteit, leren en betrokkenheid bij de samenleving. Elke jaarlijkse Challenge bestaat uit twee onderdelen, de ‘Laat Zien’ Poster en het Model. Er wordt gewerkt in teams van maximaal 6 kinderen, die worden begeleid door een volwassen coach.

Kinderen:

  • onderzoeken het thema aan de hand van de Challenge documenten;
  • laten op een creatieve poster zien wat ze hebben geleerd en hoe het onderwerp is onderzocht;
  • en bouwen een Model van LEGO onderdelen met minimaal 1 bewegend onderdeel.

FLL Jr. Benelux

FLL Jr. wordt in de Benelux gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie. Iedereen in de Benelux kan een team beginnen en zelfstandig een lokale EXPO organiseren. Er zijn meerdere regionale partners die komend seizoen een FLL Jr. EXPO organiseren. Voor een overzicht van de EXPO’s vanuit regiopartners, zie: Data EXPO’s.

Internationaal

Als eerste land buiten de Verenigde Staten startte in 2009 ook de FLL Jr. in de Benelux. In 2008 speelden in de Verenigde Staten en Canada 1200 teams mee in de ‘Climate Connections’ Challenge. In deze landen is FLL Jr. de afgelopen jaren stormachtig gegroeid. Ook dit jaar kunnen basisscholen en andere instellingen in Nederland hier weer mee aan de slag.

Een actueel overzicht van de deelnemende landen is te vinden op de internationale pagina van de FLL Jr.: www.juniorfirstlegoleague.org.

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?