Challenge CITY SHAPER - FIRST® LEGO® League

2020-FLL-Logos-RGB_stacked-logo-color

Challenge updates:

Challenge update 14-01-2020

 

Belangrijke mededeling voor Mac-gebruikers en de EV3.

De huidige versie van de EV3 Lab-software is niet compatibel met de aankomende update voor macOS, genaamd Catalina.  Om zonder problemen met de EV3 te kunnen blijven werken en om te voorkomen dat je je programma’s verliest, wordt iedereen ten zeerste aangeraden om NIET te updaten naar Catalina tot het einde van het FIRST LEGO League-seizoen in juli 2020. 

Heb je de update al uitgevoerd, neem dan contact op met technische klantenservice: https://education.lego.com/en-us/support om te bespreken hoe zij jullie kunnen helpen tijdens de overgangsperiode.
Voor verdere vragen en ondersteuning raden we je aan contact op te nemen met de technische klantenservice via de bovenstaande link.

LEGO® Education® zal in november 2019 een gloednieuwe EV3-app introduceren, LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 Classroom genaamd. EV3 Classroom is gebaseerd op de SPIKE ™ -app en bevat een codeertaal op basis van Scratch waarvan LEGO® Education® zeker weet dat deze alle functionaliteit van EV3 voor het FIRST LEGO League-programma ondersteunt. De eerste release van EV3 Classroom zal in het Engels zijn, gevolgd door de andere 15 EV3-talen in het voorjaar van 2020.

CITY SHAPERSM Downloads

 

CITY SHAPER Challenge A4

ev3-robotlessen_en_hijskraanmissie

Hijskraanmissie-tips

CITY SHAPER scoreformulier 

Overzicht wedstrijdtafel

Wedstrijdgids

Juryformulieren

Klik hier voor de beschrijving voor het bouwen van de missiemodellen.

2019-2020 CITY SHAPERSM

Wat als jullie een betere wereld kunnen bouwen? Waar beginnen jullie?

Meer dan ooit moeten we samen innoveren en problemen oplossen.
In de FLL maak je deel uit van een bloeiende gemeenschap boordevol inspiratie, creativiteit en hoop op een sterkere, duurzamere toekomst – een die beter is gebouwd door het samen te doen.
Jullie hebben de macht om steden, dorpen en plaatsen, die jullie thuis noemen, tot nieuwe hoogtes te brengen. Met de steun van de FLL-gemeenschap, is dit jullie kans onze toekomst te leiden en verbeteren.

Update: SPIKE Prime voorlopig niet leverbaar

3 juli, bereikte ons het bericht dat de SPIKE Prime robot voorlopig nog niet leverbaar zal zijn. LEGO Education heeft dit besloten omdat ze nog niet de kwaliteit kunnen bieden die we van hen gewend zijn. Ze streven het hoogste kwaliteitsniveau na als het gaat om leerervaringen met hun producten en kunnen deze standaard op dit moment nog niet leveren.

We begrijpen dat dit voor teleurstelling kan zorgen. Gelukkig is het FIRST LEGO League programma compleet vernieuwd en is er uiteraard volledige support voor de EV3 Mindstorms experience. In die zin verandert er niets.

Er wordt nu heel hard gewerkt om de SPIKE Prime voor het volgend seizoen helemaal in orde te krijgen en dan ook het programma hierop aan te passen. We gaan er vanuit dat de SPIKE Prime in het voorjaar van 2020 zijn entree gaat maken, mooi op tijd voor het nieuwe seizoen 2020-2021!

Stichting Techniekpromotie

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?