Challenge CITY SHAPER - FIRST® LEGO® League

2020-FLL-Logos-RGB_stacked-logo-color

2019-2020 CITY SHAPERSM

Wat als jullie een betere wereld kunnen bouwen? Waar beginnen jullie?

Meer dan ooit moeten we samen innoveren en problemen oplossen.
In de FLL maak je deel uit van een bloeiende gemeenschap boordevol inspiratie, creativiteit en hoop op een sterkere, duurzamere toekomst – een die beter is gebouwd door het samen te doen.
Jullie hebben de macht om steden, dorpen en plaatsen, die jullie thuis noemen, tot nieuwe hoogtes te brengen. Met de steun van de FLL-gemeenschap, is dit jullie kans onze toekomst te leiden en verbeteren.

 

CITY SHAPERSM Downloads

Challenge update 14-01-2020

CITY SHAPER Challenge A4

ev3-robotlessen_en_hijskraanmissie

Hijskraanmissie-tips

CITY SHAPER scoreformulier 

Overzicht wedstrijdtafel

Wedstrijdgids

Juryformulieren

Bouwinstructies missiemodellen

 

Belangrijke mededeling voor Mac-gebruikers en de EV3.

De huidige versie van de EV3 Lab-software is niet compatibel met de aankomende update voor macOS, genaamd Catalina.  Om zonder problemen met de EV3 te kunnen blijven werken en om te voorkomen dat je je programma’s verliest, wordt iedereen ten zeerste aangeraden om NIET te updaten naar Catalina tot het einde van het FIRST LEGO League-seizoen in juli 2020. 

Heb je de update al uitgevoerd, neem dan contact op met technische klantenservice: https://education.lego.com/en-us/support om te bespreken hoe zij jullie kunnen helpen tijdens de overgangsperiode.
Voor verdere vragen en ondersteuning raden we je aan contact op te nemen met de technische klantenservice via de bovenstaande link.

LEGO® Education® heeft een gloednieuwe EV3-app geïntroduceerd, LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 Classroom genaamd, deze vervangt de oude software. De app is op dit moment echter alleen beschikbaar voor MacOS gebruikers. (De Nederlandstalige update hiervoor zal in april plaatsvinden.) 

De nieuwe versie voor Windows, Android, iOS en Chromebook komt in de zomer van 2020 beschikbaar.

EV3 Classroom is gebaseerd op de SPIKE ™ -app en bevat een codeertaal op basis van Scratch waarvan LEGO® Education® zeker weet dat deze alle functionaliteit van EV3 voor het FIRST LEGO League-programma ondersteunt. 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?