Jurering - FIRST® LEGO® League

Jurering

Tijdens de diverse finales wordt gebruik gemaakt van een uniform jureringssysteem. Deze manier van jureren wordt wereldwijd toegepast. Mocht je willen weten op welke awards je kans maakt, ga dan naar de prijzen-pagina.

website-jurering1

Elk team dat mee doet aan een FIRST® LEGO® League (FLL®finale wordt beoordeeld op de volgende onderdelen. De jury concentreert zich bij ieder onderdeel op een aantal punten; deze worden uitgelegd op de desbetreffende pagina’s. Klik op het gewenste onderdeel:

 

Een aantal algemene juryregels die gelden bij de finales:

  • Teams moeten meedoen met alle onderdelen van de FLL om in aanmerking te komen voor een award (uitgezonderd de extra awards, zie onderaan).
    Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk een robotprestatie Award te winnen als je geen project hebt gemaakt.
  • Juryleden gebruiken de juryformulieren als ondersteuning bij de bepaling welke teams prijzen ontvangen. Echter, aan het eind van de dag is er een juryberaad waarin door middel van overleg en discussie wordt bepaald welke teams een award winnen. De uitkomst van dit beraad is leidend.
    Robotprestatie is hierbij een uitzondering, deze award wordt door middel van het behaalde aantal punten op de wedstrijdtafel bepaald, regel 1 geldt hierbij natuurlijk wel.
  • Alle teams kunnen maximaal 1 award winnen, dit met uitzondering van de robotprestatie award en extra awards welke wel in combinatie met een andere award kan worden gewonnen.
  • Core Values zijn belangrijk bij deelname aan de FIRST LEGO League. Teams die de Core Values niet naleven, worden uitgesloten van het winnen van alle prijzen.

 

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?