Kosten - FIRST® LEGO® League

Kosten

De kosten voor deelname aan de FIRST® LEGO® League (FLL®) zijn onder te verdelen in eenmalige en jaarlijks terugkerende kosten. De hieronder genoemde prijzen gelden per team dat deelneemt aan de FLL.

 

Jaarlijks terugkerende kosten

Er zijn kosten die jaarlijks terugkeren. Deze kosten bestaan alleen uit het inschrijfgeld. De Challenge set is gebaseerd op het thema van de FLL en dus elk jaar anders. De kosten voor de Challenge set zijn inbegrepen in het inschrijfgeld. Het kan zijn dat in bepaalde gevallen wel bezorgkosten worden doorberekend.

 

Inschrijfkosten (bedragen Stichting Techniekpromotie april 2018)

Omschrijving prijs (incl. BTW)
Inschrijfgeld FLL € 225,-
Inschrijfgeld FLL gereduceerd tarief* € 105,-

*) Elk tweede en volgend team van dezelfde organisatie kan tegen gereduceerd tarief meedoen. Dit team ontvangt dan geen eigen Challenge set.

 

Eenmalige kosten

Daarnaast zijn er ook eenmalige kosten, namelijk een Robotset MINDSTORMS die elk jaar kan worden gebruikt. Als je team al in het bezit is van de juiste set, hoef je deze uiteraard niet meer aan te schaffen. Per team is één set namelijk voldoende. Kijk op de pagina Robotset MINDSTORMS om erachter te komen wat je voor jouw team (nog) nodig hebt.

 

Bij aanschaf van EV3 (bedragen Heutink september 2018)

Kijk voor de actuele bedragen en om te bestellen op www.heutink.nl.

Omschrijving Bestelnummer Heutink  Incl. BTW Excl. BTW
EV3 Educatieve basisset 45544 090.701 € 425,00 € 351,24
EV3 Accu-oplader 8887 090.415 € 41,00 € 33,88

De software kun je gratis downloaden op de website van LEGO Education.

 

Bestellen

De LEGO MINDSTORMS® sets en onderdelen kun je bestellen via Heutink. Kijk op www.heutink.nl om te bepalen welke materialen je nodig hebt.

 

Ideeën om geld in te zamelen

Om de kosten voor deelname aan de FLL (o.a. inschrijfgeld, robotset) te dekken, kan een team geld inzamelen. Ook kan een team sponsoring zoeken voor bijvoorbeeld team t-shirts.

Als een team op zoek gaat naar sponsors is het verstandig een kleine presentatie voor te bereiden over wat het team gaat doen in de FLL en wat de rol van de sponsor daarin kan zijn (bijv. naamsbekendheid via opdruk op t-shirts). Dit is meteen ook een goede manier om beter te leren presenteren en om de betrokkenheid en verbondenheid van de teamleden met het team te vergroten.

Onderschat niet wat jullie bedrijven te bieden hebben. Jullie kunnen bijv. de kinderen een roboticaworkshop  laten verzorgen voor (de kinderen van) de medewerkers van een bedrijf.

 

Manieren om geld in te zamelen zijn:

  • Vraag het bij lokale bedrijven of probeer via ouders van teamleden de lokale bedrijven te benaderen waar de ouders werken.
  • Als het team afkomstig is van een school, zoek dan naar mogelijkheden om via school of via andere educatieve organisaties een tegemoetkoming in te kosten te krijgen.
  • Als het team afkomstig is van een vereniging (bijv. sportvereniging, scoutingclub, buurtvereniging of andere vereniging), informeer dan bij de vereniging of er geld is voor activiteiten zoals de FLL.
  • Tot slot kan een team ook geld inzamelen door bijvoorbeeld auto’s te wassen, spullen te verkopen op een rommelmarkt et cetera.

Als het lukt geld in te zamelen of een teamsponsor te vinden, vergeet dan vooral niet een bedankbrief te sturen! Natuurlijk is het ook leuk achteraf aan de donateurs of teamsponsor te laten weten hoe het met het team is gegaan bij de finales van de FLL.

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?