Vrijwilligers - FIRST® LEGO® League

Vrijwilligers

Ben je benieuwd wat je kunt doen om te helpen tijdens de Benelux finale? Klik dan hier.

Zat jij vroeger ook altijd uren met LEGO® te spelen? Of vind je het juist leuk om met kinderen te werken? Meld je dan aan als vrijwilliger! Je kunt helpen bij een van de regionale finales of de Benelux finale van de FIRST® LEGO® League (FLL®). De regiofinales zijn elk jaar in november en december gepland en de Benelux finale eind januari/begin februari. Maar ook gedurende het jaar zijn er regelmatig taken die door vrijwilligers opgepakt kunnen worden zoals Engelse teksten vertalen. 

De FLL is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen tussen de 9 en de 15 jaar waarbij drie onderdelen centraal staan; core values, project en robot. In teams bouwen en programmeren ze een robot met behulp van LEGO MINDSTORMS®, waarmee ze op een speciaal ontworpen speelmat allerlei missies op moeten lossen. Ieder jaar is er een nieuw thema waar de missies aan gerelateerd zijn, dit jaar is het thema CITY SHAPER. Daarnaast doen ze een onderzoek  binnen dit thema waarvan ze de resultaten presenteren tijdens een finale. Ook worden ze getoetst op core values zoals teamwork door een teamworkopdracht uit te voeren. In de Benelux wordt door ruim 770 teams in 31 regiofinales gestreden om één van de plaatsen voor de Benelux finale!

Stichting Techniekpromotie coördineert de regiofinales in de Benelux en organiseert tevens de Benelux finale. Daarvoor zijn wij elk jaar op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om er voor de kinderen en alle bezoekers een onvergetelijke dag van te maken. Wij en onze partners hebben mensen nodig voor allerlei functies zoals jurylid, scheidsrechter, lid van het social media team of begeleiding in de oefenruimtes. Je kunt je aanmelden via helpen@techniekpromotie.nl, je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden.

Mocht je meer informatie willen over Stichting Techniekpromotie, bijvoorbeeld over de andere programma’s, dan kun je een kijkje nemen op de website of mailen naar naar fll@techniekpromotie.nl. 

 

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?