Wat heb je nodig? - FIRST® LEGO® League

Wat heb je nodig? 

Om met je team mee te doen aan de FIRST® LEGO® League (FLL®) heb je deze materialen in ieder geval nodig:

 

LEGO MINDSTORMS® Robotset

De naam zegt het al: met deze set bouw je je robot. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, uitvoeringen en samenstellingen. Kijk voor de verschillende mogelijkheden op de pagina Robotset MINDSTORMS .

 

Computer (laptop of PC)

Op de computer draai je de software waarmee je de programma’s voor de robot schrijft en naar de robot laadt. Omdat je je computer ook meeneemt naar de regiofinale, is een laptop het gemakkelijkst. De specificaties vind je op deze pagina Computer.

 

Challenge Set

De Challenge Set bestaat uit de speelmat en de opdrachtmodellen van LEGO. De set staat in het teken van de jaarlijks wisselende Challenge. Deze set ontvang je automatisch na inschrijving.

 

Wedstrijdtafel

Op de tafel  kun je Challenge set opstellen zodat je kunt oefenen voor de regiofinale. Doe je voor de eerste keer mee en vind je een tafel maken wel heel veel werk, dan kun je je speelmat en opdrachtmodellen ook uitstallen op de grond of een groot, vlak oppervlak van minimaal 1,5 bij 2,5 meter. De tafel kun je zelf maken, de bouwinstructie vind je hier: Wedstrijdtafel.

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?