Opstarten - FIRST® LEGO® League

Team opstarten

Is je interesse gewekt voor de FIRST LEGO League (FLL)? En wil je graag meedoen als team of teamcoach? Dan ben je hier op de juiste plek! Hier vind je alle informatie over wat het inhoudt als je meedoet aan de FLL: van samenstellen van een team tot aan de tijdsplanning en de materialen die je nodig hebt om mee te doen.

  • Samenstelling van een team
  • Aan de slag
  • Deelnameregels
  • Rol van de teamcoach
  • Rol van de teammentor
  • Tijd & Planning

 

SAMENSTELLING VAN EEN TEAM

Een team dat aan de FLL meedoet bestaat uit maximaal 10 jongeren in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar en tenminste één volwassen teamcoach. De teamcoach begeleidt het team bij de voorbereiding op de FLL (regio)finale. Naast de teamcoach kan het team ook een teammentor hebben. De teammentor is niet de directe begeleider van het team maar kan het team helpen met praktische en technische vragen.

Wil je meedoen aan de FLL maar heb je nog geen team? Vraag dan bij leeftijdsgenootjes bij jou op school, bij je sportvereniging, scoutingclub, buurtvereniging of een andere jongerenvereniging waar je lid van bent.

Natuurlijk kun je ook met je vrienden en vriendinnen of leeftijdsgenootjes uit de buurt een team vormen.

Iedere groep van maximaal 10 jongeren in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar kan zich opgeven voor de FLL!

Ben je nu 14 jaar, maar word je in de loop van het FLL seizoen 15 jaar? Geen nood! Lees hieronder bij ‘deelnameregels’ of op de inschrijfpagina in de voorwaarden voor inschrijving wat de leeftijdsregels van dit jaar zijn. Ben je jonger dan 9 jaar en wil je toch deelnemen, neem dan contact op via fll@techniekpromotie.nl

 

AAN DE SLAG

  • Wil je weten welke spullen een team nodig heeft om mee te doen aan de FLL? Kijk dan bij ‘Wat heb je nodig
  • Heb je al een FLL team en wil je je inschrijven voor de Challenge van dit jaar? Ga dan naar de inschrijfpagina.

 

DEELNAMEREGELS

Alle deelnameregels voor de FLL zijn gedefinieerd in de ‘Voorwaarden voor deelname’, die je hieronder kunt downloaden. Lees de voorwaarden voor inschrijving goed door. Bij het verzenden van je registratie geef je aan met deze voorwaarden akkoord te gaan.

voorwaarden deelname

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?