FLL Robotset - FIRST® LEGO® League

FLL ROBOTSET

EV3

Om je robot te kunnen bouwen heb je een FLL Robot Set nodig, bestaande uit LEGO MINDSTORMSâ. Vooralsnog zijn er twee systemen op de markt, de EV3 en de NXT. Beide systemen zijn toegestaan tijdens de FIRST LEGOâ League (FLL).

Als je van plan bent een nieuw team op te starten, raden we je aan om een pakket met LEGO MINDSTORMS EV3 aan te schaffen. Op deze pagina vind je meer informatie over de toegestane onderdelen en de mogelijkheden. Ben je al in het bezit van een NXT, kijk dan in de regels om te zien welke onderdelen zijn toegestaan tijdens de wedstrijd.

 

TOEGESTANE MATERIALEN TIJDENS DE WEDSTRIJD

Let op! Elk jaar worden tegelijk met de Challenge de regels voor de robotwedstrijden gepubliceerd. Daarin staat exact vermeld welke elektrische onderdelen zijn toegestaan tijdens een wedstrijd. Het kan zijn dat deze regels een klein beetje afwijken van wat op deze pagina staat beschreven. In dat geval gelden de regels van de Challenge! Het is je eigen verantwoordelijkheid om dit te controleren!

Alle robotmaterialen schaft een team zelf aan. Er zijn beperkingen voor de toegestane elektrische onderdelen tijdens de wedstrijd. Hierop wordt op de wedstrijddagen streng gecontroleerd! Je mag daarnaast alle niet-elektrische LEGO materialen gebruiken die op de markt verkrijgbaar zijn, mits je daar niets aan veranderd hebt. Je mag LEGO dus onderdelen bijvoorbeeld niet boren, lijmen, zagen of plakken.

 

TOEGESTANE ELEKTRISCHE ONDERDELEN

Aan de wedstrijdtafel mag het totaal van robot, hulpstukken en strategische objecten bij elkaar maar een beperkte hoeveelheid elektrische onderdelen bevatten, ook al is het team niet van plan alle onderdelen te gaan gebruiken. Kijk in de regels om te bekijken wat is toegestaan.

 


OVERIGE TOEGESTANE ONDERDELEN

Er mag onbeperkt gebruik worden gemaakt van bedrading en niet-elektrische LEGO onderdelen. Reserveonderdelen zijn toegestaan in de pit area. Apparaatjes die dienstdoen als afstandsbediening zijn nergens toegestaan. Gebruik van stickers, verf, plakband, lijm, olie, etc. is niet toegestaan. Het is wel toegestaan om op niet zichtbare plaatsen aan te geven dat het jouw spullen zijn. Om deel te mogen nemen aan een wedstrijd, moet deze regel opgevolgd worden. Ook dit wordt tijdens de finaledagen gecontroleerd. Alle onderdelen, die je tijdens de wedstrijden wilt gebruiken worden door de technische jury beoordeeld. Je mag dus niet meer dan de bovenstaande technische onderdelen meenemen naar de wedstrijddag. Minder onderdelen gebruiken mag natuurlijk altijd.

 

LEGO MINDSTORMS EV3

Wij adviseren om te kiezen voor de educatieve versie. Hieronder vind je een overzicht van de inhoud van de sets van de robot. De educatieve basisset 45544 bevat de volgende onderdelen:

• Stevige opbergbox met sorteerplatform
• Bouw instructies
• Oplaadbare batterij
• Bal wiel
• Verbindingskabels
• USB-kabel
• LEGO Technic onderdelen (541 stuks)
• 1 Programmeerbare Slimme Steen (ook wel P-Brick)
• Drie motoren en 5 sensoren, 2 grote motoren, 1 medium motor, 2 touch sensoren, 1 kleursensor,1 ultrasoonsensor, 1 gyrosensor.

LET OP: De  oplader dienen apart aangeschaft te worden. 

 

UITBREIDINGSSETS

Behalve de basissets zijn er ook de nodige uitbreidingen en losse onderdelen verkrijgbaar. Voor een overzicht van beschikbare onderdelen kijk op de website van Heutink.

 

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?