Wat heb je nodig - FIRST® LEGO® League

Wat heb je nodig? 

Om met je team mee te doen aan de FIRST® LEGO® League (FLL®) heb je deze materialen in ieder geval nodig:

 

Coach Wegwijzer

In deze Coach Wegwijzer kun je als coach en als team alles lezen over wat er van een FLL team wordt verwacht. Verder staan er technische tips in, tips om je team zo goed mogelijk te laten functioneren en staat er een beschrijving in van de regiofinale. De Coach Wegwijzer kan je hieronder downloaden in PDF.

Coach Wegwijzer

 

LEGO MINDSTORMS® Robot Set (of FLL Robot Set)

De naam zegt het al: met deze set bouw je je robot. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, uitvoeringen en samenstellingen. Kijk voor de verschillende mogelijkheden op de pagina FLL Robot Set.

FLL Robotset

 

Computer (laptop of PC)

Op de computer draai je de software waarmee je de programma’s voor de robot schrijft en naar de robot laadt. Omdat je je computer ook meeneemt naar de regiofinale, is een laptop het gemakkelijkst. De specificaties vind je elders op deze website.

Computer

 

Challenge Set

De Challenge Set bestaat uit de speelmat en de opdrachtmodellen van LEGO. De set staat in het thema van de jaarlijks wisselende Challenge en ontvang je als ingeschreven team automatisch. Kijk op de pagina Archief (onder Challenge) om een indruk te krijgen van de Challenges van de afgelopen jaren.

Archief

 

Wedstrijdtafel

De tafel gebruik je om je Challenge Set op op te bouwen zodat je kunt oefenen voor de regiofinale. De tafel kun je zelf maken, de bouwnstructie vind je op deze website. Doe je voor de eerste keer mee en vind je een tafel maken wel heel veel werk, dan kun je je speelmat en opdrachtmodellen ook uitstallen op de grond of een groot, vlak oppervlak van minimaal 1,5 bij 2,5 meter.

Wedstrijdtafel

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?