Benelux Innovation Award

Voor het innovatieproject van de FIRST ®LEGO® League Challenge onderzoeken kinderen jaarlijks een onderwerp waar wetenschappers en technici vandaag de dag aan werken. Ze definiëren een probleem en bedenken hiervoor een oplossing. Doordat kinderen buiten de lijntjes kunnen denken, worden de meest creatieve, originele en innovatieve oplossingen gepresenteerd. Na de regiofinales of Benelux finale verdwijnen deze oplossingen vaak in de kast of in de prullenbak, ook oplossingen die de potentie hebben een werkelijke bijdrage te leveren aan het geïdentificeerde probleem. 

Om teams aan te moedigen nog dieper in hun oplossing en onderzoek te duiken, reiken we daarom een extra award uit voor het innovatieproject: de Benelux Innovation Award (BIA).

Bij Winnende innnovatieprojecten kun je de presentaties van eerdere winnaars van de BIA bekijken om inspiratie op te doen en die te gebruiken bij jullie eigen onderzoek en de presentatie van jullie oplossing.

Nominatie

Teams die in aanmerking komen voor de Benelux Innovation Award worden genomineerd tijdens de regiofinales. Zij worden uitgedaagd het innovatieproject naar een hoger niveau te brengen door het verder uit te werken en door te ontwikkelen. Vervolgens maken zij hiervan een digitaal verslag en een videopresentatie. De innovatieprojecten worden beoordeeld door diverse deskundigen uit het onderwijs en het bedrijfsleven.

Voor het RePLAYSM seizoen is de Stichting Techniekpromotie Benelux Innovation Award uitgereikt tijdens de Benelux finale op 17 april 2021.

Het winnende team is: Team 1186 Alice in Legoland.

Winnende innovatieprojecten

Hieronder vind je de winnaars van vorige seizoenen en hun oplossing (klik op de link voor een filmpje):

Seizoen

Team

Innovatieproject

2019-2020 City ShaperSM

X-landers 10.0

The Mudmaster

  • Al meer dan 30.000 leerlingen bereikt, 570.000 wereldwijd
  • Sterker time management en teamwork met meer dan 95%
  • 70% van de deelnemers kiest een studie in technologische richting
  • 59% van de meisjes kiest voor een technologische studie