Benelux Innovation Award

Voor het innovatieproject van de FIRST ®LEGO® League Challenge onderzoeken kinderen jaarlijks een onderwerp waar wetenschappers en technici vandaag de dag aan werken. Ze definiëren een probleem en bedenken hiervoor een oplossing. Doordat kinderen buiten de lijntjes kunnen denken, worden de meest creatieve, originele en innovatieve oplossingen gepresenteerd. Na de regiofinales of Benelux finale verdwijnen deze oplossingen vaak in de kast of in de prullenbak, ook oplossingen die de potentie hebben een werkelijke bijdrage te leveren aan het geïdentificeerde probleem. 

Om teams aan te moedigen nog dieper in hun oplossing en onderzoek te duiken, reiken we daarom een extra award uit voor het innovatieproject: de Benelux Innovation Award (BIA).

Bij Winnende innnovatieprojecten kun je de presentaties van eerdere winnaars van de BIA bekijken om inspiratie op te doen en die te gebruiken bij jullie eigen onderzoek en de presentatie van jullie oplossing.

Nominatie

Teams die in aanmerking komen voor de Benelux Innovation Award worden genomineerd tijdens de regiofinales. Zij worden uitgedaagd het innovatieproject naar een hoger niveau te brengen door het verder uit te werken en door te ontwikkelen. De innovatieprojecten worden gepresenteerd aan en beoordeeld door deskundigen uit het onderwijs en het bedrijfsleven.

Winnende innovatieprojecten

Hieronder vind je de winnaars van de Stichting Techniekpromotie Benelux Innovation Award van vorige seizoenen en hun oplossing (Indien een filmpje aanwezig: klik op de naam van het innovatieprojeect.)

Seizoen

Team

Innovatieproject

2020-2021 RePLAYSM

Alice in Legoland

 

2019-2020 City ShaperSM

X-landers 10.0

The Mudmaster

  • Al meer dan 30.000 leerlingen bereikt, 570.000 wereldwijd
  • Sterker time management en teamwork met meer dan 95%
  • 70% van de deelnemers kiest een studie in technologische richting
  • 59% van de meisjes kiest voor een technologische studie

    Vragen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0510650