Seizoen 2020-2021

Elk jaar heeft de FIRST® LEGO® League Challenge een nieuwe spannende uitdaging. 

De uitdaging: RePLAYSM

Het thema van dit seizoen 2020-2021 is RePLAYSM. We betreden de wereld van sport, spel en fitness – bewegen, samenwerken, concurreren en vieren.

Overal om ons heen zijn er mogelijkheden om te spelen. In de RePLAYSM uitdaging zal de creativiteit van jonge talenten ruimtes - van open velden tot lege parkeerplaatsen - veranderen in speelmogelijkheden. Welke activiteiten kunnen we daar creëren? Hoe kunnen de spellen en plaatsen waar we spelen veranderen om de mensen die spelen of de apparatuur die we hebben te weerspiegelen? Hoe zorgen we ervoor dat onze spellen en activiteiten leuk en toegankelijk zijn voor alle betrokkenen?

Dit seizoen zullen de deelnemers aan FIRST LEGO League Challenge hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om te onderzoeken hoe toekomstige speelplekken eruit kunnen zien. Onder begeleiding van volwassen begeleiders en in teamverband zullen de leerlingen STEM vaardigheden inzetten om deel te nemen aan een innovatieproject om een echt probleem op te lossen, een LEGO®-robot te bouwen en te programmeren en deel te nemen aan een spannend, op missies gebaseerd, robotspel.

Zijn jullie klaar om te spelen?

Eind augustus volgt meer informatie. Je kunt alvast deze preview bekijken voor een eerste indruk.

Globale planning

Van werken aan de uitdaging tot de evenementen.

Het seizoen 2020-2021 en COVID-19

Het nieuwe seizoen gaat op de ‘normale’ manier van start. Je kunt je dus als school inschrijven voor het programma en starten wanneer je dat past. Gezien alle beperkingen die COVID-19 ons oplegt zal het seizoen, voor zover nu bekend, iets anders verlopen dan we gewend zijn met (grote) fysieke regiofinales en de Benelux finale. In het komende half jaar gaan ... Lees meer...

Omschrijving  Datum Locatie
Verzending challenge sets (matten en LEGO modellen) vanaf eind augustus
     

Inschrijven

De inschrijving voor dit seizoen is open

Alle deelnameregels voor de FIRST LEGO League Challenge zijn gedefinieerd in de ‘Voorwaarden voor deelname’.

Je kunt je nu ischrijven voor het seizoen 2020-2021 RePLAYSM

 

Bewezen aanpak

  • Al meer dan 30.000 leerlingen bereikt, 570.000 wereldwijd
  • Sterker Time management en Team work met meer dan 95%
  • 70% van de deelnemers kiest een studie in technologische richting
  • 59% van de meisjes kiest voor een technologische studie