Seizoen 2021-2022

Het thema: CARGO CONNECTSM

FIRST® LEGO® League heeft ieder seizoen een nieuw thema dat betrekking heeft op een probleem dat zich wereldwijd voordoet. Bij het thema hoort een uitdaging die onderzocht wordt door de kinderen die meedoen en waarvoor zij een oplossing gaan zoeken.

Het thema voor het seizoen 2021-2022 is CARGO CONNECTSM.

De uitdaging van CARGO CONNECTSM

Transport

Welkom bij de FIRST LEGO League Discover uitdaging van dit jaar: CARGO CONNECTSM. Tijdens dit seizoen leren kinderen hoe pakketjes worden vervoerd, gesorteerd en afgeleverd op de plaats van bestemming. 

Transport brengt ons vooruit - het beïnvloedt economieën, overbrugt culturen en maakt ons allemaal meer wereldwijd met elkaar verbonden.

In het CARGO CONNECTSM seizoen gaan kinderen hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om de wereld van transport te ontdekken. Hoe wordt vracht vervoerd, gesorteerd en afgeleverd op de plaats van bestemming?

Naarmate nieuwe uitdagingen opduiken die onze wereldwijde transportsystemen ontregelen en de behoefte aan innovatieve, duurzamere oplossingen toeneemt, worden de leerlingen van vandaag de drijvende kracht achter de doorbraken van morgen.

Onder begeleiding van volwassen begeleiders werken de kinderen samen om leuke technische uitdagingen op te lossen en modellen te bouwen met behulp van LEGO® onderdelen, waarbij ze leervaardigheden,  zelfvertrouwen en teamworkvaardigheden opdoen.

Zijn jullie klaar om transport opnieuw uit te vinden?

Bekijk de kick-off video van dit seizoen en bereid je voor!

Globale planning

Van werken aan de uitdaging tot de evenementen.
OmschrijvingDatumLocatie
Verzending Discover set vanaf begin september -
Inschrijving opent 1 september 2021 -
Registratieperiode gehele schooljaar -
Feestelijke afsluiting gehele schooljaar -

Inschrijven

De inschrijving voor dit seizoen opent op 1 september 2021.
  • Al meer dan 30.000 leerlingen bereikt, 570.000 wereldwijd
  • Sterker time management en teamwork met meer dan 95%
  • 70% van de deelnemers kiest een studie in technologische richting
  • 59% van de meisjes kiest voor een technologische studie