Seizoen 2021-2022

FIRST® LEGO® League heeft ieder seizoen een nieuw thema dat betrekking heeft op een probleem dat zich wereldwijd voordoet. Bij het thema hoort een uitdaging die onderzocht wordt door de kinderen die meedoen en waarvoor zij een oplossing gaan zoeken.

Het thema voor het seizoen 2021-2022 is CARGO CONNECTSM

De uitdaging van CARGO CONNECTSM

Transport

Welkom bij de FIRST LEGO League Discover uitdaging van dit jaar: CARGO CONNECTSM. Tijdens dit seizoen leren kinderen hoe pakketjes worden vervoerd, gesorteerd en afgeleverd op de plaats van bestemming. 

Transport brengt ons vooruit - het beïnvloedt economieën, overbrugt culturen en maakt ons allemaal meer wereldwijd met elkaar verbonden.

In het CARGO CONNECTSM seizoen gaan kinderen hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om de wereld van transport te ontdekken. Hoe wordt vracht vervoerd, gesorteerd en afgeleverd op de plaats van bestemming?

Naarmate nieuwe uitdagingen opduiken die onze wereldwijde transportsystemen ontregelen en de behoefte aan innovatieve, duurzamere oplossingen toeneemt, worden de leerlingen van vandaag de drijvende kracht achter de doorbraken van morgen.

Onder begeleiding van volwassen begeleiders werken de kinderen samen om leuke technische uitdagingen op te lossen en modellen te bouwen met behulp van LEGO® onderdelen, waarbij ze leervaardigheden,  zelfvertrouwen en teamworkvaardigheden opdoen.

Zijn jullie klaar om transport opnieuw uit te vinden?

Bekijk de preview video van dit seizoen en bereid je voor!

Alvast kennismaken met de CARGO CONNECT set doe je hier:

Globale planning

Van werken aan de uitdaging tot de evenementen.

OmschrijvingDatumLocatie
Verzending Explore set vanaf begin september -
Inschrijving opent 1 september 2021 -
Registratieperiode gehele schooljaar -
Feestelijke afsluiting gehele schooljaar -

Regionale feestelijke afsluiting

Neem contact op met de betreffende regiopartner om deel te nemen.

RegiopartnerDatumLocatie
Kortrijk n.n.t.b. VIVES Hogeschool, Kortrijk België
Westland 21 mei 2022 n.n.t.b. - info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Delft 21 mei 2022 n.n.t.b. - info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Haaglanden 14 mei 2022 Museon - info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven

Iedere school in het basisonderwijs kan zich inschrijven voor deelname aan de FIRST LEGO League Explore editie.

De inschrijving voor dit seizoen is geopend. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier.

Downloads

 • Al meer dan 30.000 leerlingen bereikt, 570.000 wereldwijd
 • Sterker time management en teamwork met meer dan 95%
 • 70% van de deelnemers kiest een studie in technologische richting
 • 59% van de meisjes kiest voor een technologische studie

  Einde Stichting Techniekpromotie

  In verband met het eindigen van Stichting Techniekpromotie, wordt deze website op dit moment niet actief beheerd. Wel kunt u alle pagina’s bekijken.

  Zodra er meer bekend is over het doorgaan van het FIRST® LEGO® League programma binnen een andere organisatie, wordt hierover direct gecommuniceerd.

  Bestuur Stichting Techniekpromotie