Een hands-on ontdekkingsreis voor kinderen om hun creativiteit en technologische vaardigheden te ontwikkelen.

FIRST® LEGO® League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. De FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

Seizoen 2021-2022

Heb je besloten om mee te doen aan de FIRST® LEGO® League Challenge, dan kun je uitkijken naar een spannende uitdaging. Je kunt laten zien welke oplossing je kunt bedenken voor het probleem van dit seizoen en hoe je een robot programmeert. Je vindt hier meer informatie die je helpt bij het doorlopen van het programma.

Meedoen

Je kunt aan de FIRST® LEGO® League Challenge deelnemen met een school, een klas of een BSO, maar ook met een groep bestaande uit vrienden, en familie- of teamleden. Technische kennis is hiervoor niet nodig. Het lesmateriaal begeleidt de docent/coach en de teams door het hele programma tot aan de finale. Dit kan een klasfinale of schoolfinale zijn, maar uiteindelijk ook een regionale of zelfs de Benelux finale.

  • Al meer dan 30.000 leerlingen bereikt, 570.000 wereldwijd
  • Sterker time management en teamwork met meer dan 95%
  • 70% van de deelnemers kiest een studie in technologische richting
  • 59% van de meisjes kiest voor een technologische studie

    Vragen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0510650