Op ontdekkingstocht met LEGO® DUPLO®

Bij FIRST® LEGO® League Discover maken jonge kinderen van 4 t/m 6 jaar kennis met wetenschap en techniek door samen leuke uitdagingen op te lossen en modellen te bouwen met LEGO® DUPLO® blokjes. Leerlingen ontwikkelen gaandeweg technisch zelfvertrouwen, ontdekken hun talenten en leren samen te werken. Ieder jaar krijgen de  deelnemende kinderen een nieuwe en spannende uitdaging binnen een thema.

Het programma

De ontdekkingstocht van de kinderen begint met een exclusief LEGO® Education Discover model. Dit model van LEGO® DUPLO is het startpunt om kinderen zelf nieuwe ontwerpen te laten maken. Hierdoor ontwikkelen ze spelenderwijs de zogeheten STEAM-vaardigheden (wetenschap, technologie, techniek, kunst en rekenen).

Aan de hand van de FIRST Core Values leren ze het verband te begrijpen tussen oorzaak en gevolg, voorspellingen te doen, problemen op te lossen en samente werken.

Het thema van dit jaar: MASTERPIECE

In het schooljaar 2023-2024 gaan kinderen aan de slag met het thema MASTERPIECE℠. In dit nieuwe seizoen van FIRST® LEGO® League gaan deelnemers hun fantasie gebruiken om de kunstwereld opnieuw te bekijken. De teams bedenken nieuwe manieren om kunst te creëren en verspreiden over de hele wereld.

Inschrijven

Iedere school in het basisonderwijs kan zich inschrijven voor deelname aan de FIRST LEGO League Discover editie.
De inschrijvingen zijn nu geopend! Zien we je snel?

Meedoen

Het lesprogramma van FIRST® LEGO® League Discover bestaat uit 10 sessies van één uur, waarin de leerlingen in groepjes samenwerken. Om deel te kunnen nemen, heb je de volgende materialen nodig:

Benodigdheden

Discover set
Voor FIRST LEGO League Discover heb je de Discover set van het lopende seizoen nodig. Deze set bevat de LEGO DUPLO onderdelen die kinderen nodig hebben om het model voor de uitdaging te bouwen. Na inschrijving wordt de set naar het geregistreerde adres opgestuurd.

Discover More set (optioneel)
Een Discover More set bevat twee sets van zes gekleurde LEGO DUPLO-stenen (Six Bricks).

Het is de bedoeling dat ieder kind een Discover More set mee naar huis neemt om samen met de ouders/verzorgers activiteiten uit te voeren. Deze activiteiten belichten de leergewoontes, belangrijke W&T-concepten en ondersteunen spelend leren zoals dat ook in de klas plaatsvindt.
Bij de set hoort een begeleidende brief voor de ouders/verzorgers, waarin het doel en de activiteiten worden uitgelegd. De leerkracht geeft de brief samen met de Discover More set mee naar huis.

Bij inschrijving kun je een Discover More pakket bestellen. Een Discover More pakket, bestaat uit 10 Discover More sets. Hiermee kunnen dus 10 kinderen met hun ouders/verzorgers thuis aan de slag.

Teambijeenkomstengids en Techneutenschrift
Deze gidsen zijn het ondersteunende lesmateriaal die de leerkracht helpen bij de begeleiding van FIRST LEGO League Discover activiteiten. De kinderen leren samenwerken en ontwikkelen hun creatieve en andere belangrijke vaardigheden. Na inschrijving krijg je de gidsen automatisch via e-mail toegestuurd. 

STEAM Park set
Voor deelname aan FIRST LEGO League Discover heb je een LEGO® Education STEAM Park set (artikelnr. 45024) nodig, waar 2 teams van 4 leerlingen mee aan de slag kunnen. Dit is een grote set LEGO® DUPLO met bewegende onderdelen rondom het thema pretpark/kermis. Deze sets kun je meerdere jaren gebruiken bij FIRST LEGO League Discover. Daarnaast zijn de STEAM Park sets ook te gebruiken voor andere werkvormen, zoals omschreven in de ‘Steam Park Handleiding voor leerkrachten ‘.

De STEAM Park set is niet inbegrepen bij de inschrijving, maar dient zelf te worden aangeschaft. Je kunt de set bestellen via o.a. Heutink of de Rolf groep.

Oorkondes
Als herinnering aan de deelname aan FIRST LEGO League Discover is er een oorkonde beschikbaar. Deze oorkonde kun je in de loop van het seizoen vinden onder Downloads.

Kosten

Kosten deelname per seizoen

Omschrijving

Prijs (incl. BTW)

Deelname met 1 Discover set

65,-  Euro

Deelname met 4 tot 7 sets of meer, prijs per set

59,09  Euro

Meer dan 7 sets nodig?
Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Optioneel: Discover More pakket (10 Discover More sets)

25 Euro

Six Bricks is een hands-on tool voor leren. Door leuke en korte activiteiten met sets van LEGO® DUPLO® blokken in zes heldere kleuren oefenen kinderen hun geheugen, motoriek, creativiteit en meer. Je kunt de activiteiten aanpassen en eigen activiteiten bedenken om ze aan te laten sluiten bij de vaardigheden en interesses van jouw kinderen.

Ideeën voor activiteiten kun je in het Six Bricks boekje vinden.

Eenmalige kosten

Aanschaf STEAM Park set, beschikbaar bij Heutink of De Rolf Groep.

  • Al meer dan 30.000 leerlingen bereikt, 570.000 wereldwijd
  • Sterker time management en teamwork met meer dan 95%
  • 70% van de deelnemers kiest een studie in technologische richting
  • 59% van de meisjes kiest voor een technologische studie

    Vragen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0510650