FIRST® LEGO® League Explore is een divisie van de FIRST® LEGO® League en richt zich op kinderen van 6 t/m 10 jaar. Het is een hands-on programma speciaal ontwikkeld om de nieuwsgierigheid en creativiteit van jonge kinderen om te zetten in een ontdekkingsreis naar hoe zij de wereld kunnen verbeteren. Centraal binnen FIRST® en ook alle programma’s staan de Core Values. Dit zijn de kernwaarden die bij iedere deelnemer bovenaan staan, zoals: sportiviteit, leren van en met elkaar, en betrokkenheid bij de samenleving.

Het programma

Innoveren, programmeren en presenteren

FIRST LEGO League Explore gebruikt thematische uitdagingen om kinderen te interesseren in het doen van onderzoek en het conceptmatig oplossen van problemen. Elke jaarlijkse uitdaging bestaat uit twee onderdelen, de ‘Laat Zien’ Poster en het Model gemaakt van LEGO onderdelen. Dit jaar is de uitdaging MASTERPIECESM

Iedereen in de Nederland kan een team beginnen en zelfstandig een feestelijke afsluiting of festival organiseren. Een team bestaat uit maximaal 6 kinderen in de leeftijd 6 t/m 10 jaar die worden begeleid door een volwassen coach. Er zijn wellicht regionale partners die komend seizoen een FIRST LEGO League Explore festival organiseren. Wanneer deze data bekend zijn kun je ze hier vinden.

Core Values

De kernwaarden die centraal staan in FIRST LEGO League

In de FIRST LEGO League staan de Core Values (kernwaarden) centraal in alles wat de deelnemers doen. Door het omarmen van de Core Values, leren de deelnemers dat vriendschappelijke competitie en wederzijds voordeel niet op zichzelf staande doelstellingen zijn en dat het helpen van een ander de basis is van teamwork.

Ontdekking

We ontdekken nieuwe vaardigheden en ideeën.

Innovatie

We gebruiken creativiteit en doorzettingsvermogen om problemen op te lossen.

Impact

We passen toe wat we hebben geleerd om onze wereld te verbeteren.

Inclusie

We hebben respect voor elkaar en omarmen onze verschillen.

Teamwork

We bereiken meer als we samenwerken.

Plezier

We hebben plezier en vieren wat we doen!

  • Al meer dan 30.000 leerlingen bereikt, 570.000 wereldwijd
  • Sterker time management en teamwork met meer dan 95%
  • 70% van de deelnemers kiest een studie in technologische richting
  • 59% van de meisjes kiest voor een technologische studie

    Vragen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0510650