Skip to main content

Stem nu op de FIRST®-programma’s bij de Computable Awards!

FIRST® LEGO League en FIRST® Tech Challenge zijn genomineerd voor de Computable Awards 2024! De onafhankelijke jury was onder de indruk van de manier waarop wij ieder jaar weer duizenden deelnemende jongeren in Nederland inspireren om hun 21e-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen. En dat doen wij samen met jullie! 

Stemmen doe je via deze link

Wat zijn de Computable Awards?

De Computable Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve en succesvolle organisaties, projecten en personen binnen de ICT-sector. Deze prijzen zijn gebaseerd op de beoordeling van een vakjury én stemmen van het publiek.

Genomineerd: Impuls voor technologieonderwijs

FIRST LEGO League en FIRST Tech Challenge zijn gezamenlijk genomineerd binnen de categorie Onderwijsproject. De komende jaren gaan we namelijk een impuls geven aan het technologieonderwijs in Nederland, met de hulp van sponsoring van ASML. Met jouw stem kunnen we ervoor zorgen dat nog véél meer mensen enthousiast worden over de geweldige FIRST-programma’s. Bekijk hier het eindcijfer van de jury. Deze telt voor 50% mee. De andere 50% bepalen jullie!

Hoe kun je stemmen?

Het stemproces is geopend tot en met 20 oktober 2024. Het is heel eenvoudig om je stem uit te brengen:

  1. Bezoek de Computable website
  2. Klik op ‘Stem nu!’
  3. Laat je gegevens achter
  4. Je ontvangt een e-mail waarmee je éénmalig kunt stemmen
  5. Scroll naar beneden naar Onderwijsproject en stem op: Impuls voor technologieonderwijs

Samen kunnen we nog meer jongeren de brede wereld van techniek en technologie laten ontdekken!

Wat is FIRST Tech Challenge?

FIRST Tech Challenge is het spannende vervolgprogramma van FIRST LEGO League. Jongeren van 12 t/m 18 jaar gaan de slag met grotere en meer geavanceerde roboticakits. Naast robotica, focust het programma zich ook op innovatie, teamwork en technische presentaties.​​​​​​​