Archief - FIRST® LEGO® League

Archief

 
Jaarlijks doel 

De FIRST® LEGO® League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen kiezen de teams op basis van het thema van dat seizoen een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

2018/2019 INTO ORBIT 

Verzamel je bemanning en maak je klaar voor een buitenaards avontuur in de ruimte. In het 2018/2019 FIRST LEGO League seizoen verkennen, innoveren en werken teams samen om door de aardse beperkingen heen te breken. Klaar om op te stijgen INTO ORBITSM? Kinderen uit meer dan 95 landen in de leeftijden van 9 tot 16 jaar hebben meegedaan aan dit seizoen.

IO Project

IO Core Values

IO Regels

IO Veldopbouw

IO Missies

IO Bronnen

IO Woordenlijst

 

Print
2017/2018 HYDRO DYNAMICS

Op je plaats, klaar, af! Tijdens het FIRST LEGO League seizoen 2017/2018 HYDRO DYNAMICSSM leer je van alles over water – hoe we aan water komen, het transporteren, gebruiken of afvoeren. Kinderen van 9 tot 16 jaar uit meer dan 80 landen spetteren tijdens deze Challenge. Welke mogelijkheden zijn er als we begrijpen wat er gebeurt met ons water?

HD Project

HD Core Values

HD Regels

HD Veldopbouw

HD Missies

HD Bronnen

HB Woordenlijst

Print
2016/2017 ANIMALS ALLIES
Kun jij net zo hard brullen als een leeuw? Of blaffen als een hond, kwaken als eend of piepen als een muis? Het FIRST LEGO League seizoen 2016/2017 ANIMAL ALLIESSM gaat namelijk over harige, gevleugelde en geschubde dieren. Meer dan 28.000 teams van kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar*, uit meer dan 70 landen zullen deze dieren in de ogen kijken. Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen?

 

AA Missies

AA Veldopbouw

AA Project

 

 Trash Trek
2015/2016 TRASH TREK

Afval? Laten we er wat van maken! Meer dan 290.000 kinderen, van 9 tot 16 jaar*, uit meer dan 80 landen gaan de fascinerende wereld van afval onderzoeken in de FIRST LEGO League TRASH TREKSM Challenge 2015/2016. Er komt meer kijken bij je afval dan je zou denken, van inzameling, sortering tot aan slim hergebruik om er nieuwe producten van te maken. Doe mee en ontdek de wereld van afval! 

TT Veldopbouw

TT Project

 FLL_WorldClassRGB
2014/2015 FLL WORLD CLASS

Wat is de toekomst van leren? FIRST LEGO League (FLL) teams gaan op zoek naar het antwoord op deze vraag. Meer dan 240.000 kinderen, van 9 tot 16 jaar (in de Benelux van 9 tot 15 jaar), uit meer dan 82 verschillende landen gaan de uitdaging aan in de FLL WORLD CLASS Challenge 2014/2015. Zij gaan onderzoeken hoe de manieren waarop wij kennis en vaardigheden vergaren in de 21e eeuw kunnen worden verbeterd. Het doel daarbij is dat de teams aan volwassenen gaan uitleggen wat de behoeften van kinderen zijn op het gebied van leren en ontdekken. Maak je klaar voor deze uitdaging, de FLL WORLD CLASS!

WC Missies

WC Veldopbouw

WC Project

Natures_Fury_Logo1 2013/2014 NATURE’S FURY

Kunnen de FIRST LEGO League (FLL) teams ons helpen om natuurrampen te beheersen? In de uitdaging van 2013, NATURE’S FURY, zullen meer dan 200.000 kinderen, tussen de 9 en 15 jaar uit 70 verschillende landen, natuurrampen zoals aardbevingen, ontzagwekkende stormen, en vloedgolven onderzoeken. Teams zullen ontdekken wat er tegen gedaan kan worden wanneer natuurrampen de plek bereiken waar mensen wonen en werken en waar kinderen spelen. Zet jezelf schrap voor NATURE’S FURY!

NF_Missies

NF_Veldopbouw

NF_Project

 SS_Logo 2012/2013 SENIOR SOLUTIONS

Kunnen FIRST LEGO League (FLL) teams de kwaliteit van leven van ouderen verbeteren door hen te helpen zelfstandig, betrokken en verbonden te blijven in de gemeenschap? In de 2012/2013 Senior Solutions Challenge zullen meer dan 200.000 jongeren, van 9 tot 15 jaar uit meer dan 60 landen, onderzoek doen naar ouder worden en hoe dit iemands vermogen beïnvloed om zijn of haar levensstijl te behouden. De deelnemers kijken bijvoorbeeld naar mobiliteit, communicatiemiddelen en manieren om fit te blijven. De teams doen onderzoek naar obstakels en komen met oplossingen om de kwaliteit van het leven van ouderen te verbeteren. 

SS_Missies

SS_Veldopbouw

SS_Project

400x206 Food Factor Color Logo 2011/2012 FOOD FACTOR

Kunnen FIRST LEGO League (FLL) teams de kwaliteit van voedsel verbeteren door manieren te vinden voedselbesmetting te voorkomen? Met het challenge thema van 2011 Food Factor, zullen meer dan 200.000 kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar uit meer dan 55 landen het onderwerp van voedselveiligheid verkennen en onderzoek doen naar de mogelijke punten van besmetting van ons voedsel – van blootstelling aan insecten en dieren, tot onsteriele verwerking en transport, tot onhygiënische bereiding en de opslag – om vervolgens manieren te vinden om vervuiling te voorkomen of te bestrijden.

FF_Missies

FF_Veldopbouw

FF_Project

2010_FLL_Body_Forward_-_RGB[1] 2010/2011 BODY FORWARD

Kunnen FIRST LEGO League teams de kwaliteit van leven verbeteren? Met het challenge thema van 2010 BODY FORWARD zullen kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar de grensverleggende wereld van de Biomedische Technologie verkennen door innovatieve manieren te ontdekken om letsel te genezen, genetische aanleg te overwinnen en de mogelijkheden van het menselijk lichaam te maximaliseren, met de insteek om een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

BF_Missies

BF_Veldopbouw

BF_Project

 Smart_Move_-_FULL_COLOR_RGB_(for_web_and_monitors_use)[1] 2009/2010 SMART MOVE

Kunnen FIRST LEGO League teams de manier beïnvloeden waarop we kijken naar vervoer? De sleutel tot de ‘Smart Move’ Challenge is om mensen, locaties, goederen en diensten op de veiligste en meest efficiënte wijze te vervoeren. Tijdens deze challenge overwegen de teams vele manieren van transport, waaronder ook transportvormen die niet dagelijks gebruikt worden. Kunnen de teams hun mogelijkheden verbeteren door slimme stappen te ondernemen?

SM_Missies

SM_Veldopbouw

SM_Project

CC 2008 2008/2009 CLIMATE CONNECTIONS

Ga mee op ontdekkingsreis tijdens de FIRST LEGO League 2008/2009 ‘Climate Connections’ waarin het klimaat van onze planeet centraal staat! Ontdek het verband tussen wetenschap, mensen, bronnen en gemeenschappen! Kom te weten hoe het klimaat er vroeger uit zag. Waag je aan vraagstukken over het klimaat van vandaag en het klimaat van de toekomst. Doe mee met de andere FLL teams, neem de wereldwijde uitdaging aan en maak je eigen ‘Climate Connections’.

CC_Missies

CC_Veldopbouw

CC_Project

 PP 2007 2007/2008 POWER PUZZLE

Wanneer is onze olie op? Hoe gevaarlijk is kernenergie? “Power Puzzle” gaat over feiten en meningen. Wat is er aan de hand en hoe kunnen we dat oplossen? Daar is lang niet iedereen het over eens. Wat zijn de voor- en tegenargumenten van de voorgestelde oplossingen? En hoe stellen we onze energievoorziening voor de toekomst veilig?

PP_Missies

PP_Veldopbouw

PP_Project

 NQ 2006 2006/2007 NANO QUEST

Nanotechnologie is een grensverleggende ontwikkeling in wetenschap en technologie. Verken de nanowereld zelf en probeer atomen te verplaatsen, een ruimtelift te bedienen en een vrachtwagen op te tillen…

NQ_Missies

NQ_Veldopbouw

NQ_Project

 OO 2005 2005/2006 OCEAN ODYSSEY

Oceanen zijn ontzettend belangrijk voor alles wat op de aarde leeft. Maar de oceanen lopen gevaar! Help met je robot de oceanen te beschermen Bevrijd een dolfijn, repareer een pijpleiding en vind een gezonken schip…

OO_Missies

OO_Veldopbouw

OO_Project

 NL 2004 2004/2005 NO LIMITS

Maak met behulp van je robot een wereld zonder grenzen, toegankelijk voor iedereen, of je nu groot, klein, dik of dun bent, in een rolstoel zit of slecht of niet kan zien.

NL_Missies

NL_Veldopbouw

NL_Project

 MM 2003 2003/2004 MISSION MARS

Treed binnen in de fantastische wereld van MISSION MARS. Ga dezelfde uitdagingen aan waar wetenschappers en ruimtevaartdeskundigen tegenwoordig mee worstelen.

MM_Missies

MM_Veldopbouw

MM_Project_(Engels)

 CS 2002 2002/2003 CITY SIGHTS

Ondervind de uitdagingen die stedenbouwers en planologen elke dag tegen komen. Zorg voor schoon water, veiligheid, onderwijs, groene stroom en ontspanning voor de inwoners van de stad. (Deze Challenge vond niet in Nederland plaats).

 AI 2001 2001/2002 ARCTIC IMPACT

Laat je zwembroek en zonnebrandolie maar thuis, we gaan naar het noorden, het hoge noorden. Maak je klaar voor een wereld vol gevaren, zoals ijsbergen, kou, ijsberen en wilde zeeën. Houd je hoofd koel voor het grootste sneeuwgevecht van de eeuw! (Deze Challenge vond niet in Nederland plaats).

 VP 2000 2000/2001 VOLCANIC PANIC

We zullen een slapende reus tot leven wekken zoals je nog nooit hebt meegemaakt. We hebben het hier over enorme vulkanen. Begin maar vast te rennen, want de gloeiende lava stroomt al jouw kant op. En het stroomt snel! (Deze Challenge vond niet in Nederland plaats).

 FC 1999 1999/2000 FIRST CONTACT

Ontwerp missiedoelen, 3D tekeningen van het speelveld en luister naar de verhalen van Dean Kamen, oprichter van FIRST en astronaut Dan Barry. (Deze Challenge vond niet in Nederland plaats).

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?