Meedoen

Iedere school in het basisonderwijs of BSO kan zich inschrijven voor deelname aan de FIRST® LEGO® League Discover.

Het lesprogramma bestaat uit 10 sessies van een uur, waarin de leerlingen in groepjes van 4 samenwerken.

Benodigdheden

Om deel te kunnen nemen aan FIRST LEGO League Discover heb je een aantal materialen nodig.

Discover set
Voor FIRST LEGO League Discover heb je de Discover set van het lopende seizoen nodig. Deze set bevat de LEGO DUPLO onderdelen die kinderen nodig hebben om het model voor de uitdaging te bouwen. Na inschrijving wordt de set naar het geregistreerde adres opgestuurd.

Discover More set (optioneel)
Een Discover More set bevat twee sets van zes gekleurde LEGO DUPLO-stenen (Six Bricks).

Het is de bedoeling dat ieder kind een Discover More set mee naar huis neemt om samen met de ouders/verzorgers activiteiten uit te voeren. Deze activiteiten belichten de leergewoontes, belangrijke W&T-concepten en ondersteunen spelend leren zoals dat ook in de klas plaatsvindt.
Bij de set hoort een begeleidende brief voor de ouders/verzorgers, waarin het doel en de activiteiten worden uitgelegd. De leerkracht geeft de brief samen met de Discover More set mee naar huis.

Bij inschrijving kun je een Discover More pakket bestellen. Een Discover More pakket, bestaat uit 10 Discover More sets. Hiermee kunnen dus 10 kinderen met hun ouders/verzorgers thuis aan de slag.

Teambijeenkomstengids en Techneutenschrift
Deze gidsen zijn het ondersteunende lesmateriaal die de leerkracht helpen bij de begeleiding van FIRST LEGO League Discover activiteiten. De kinderen leren samenwerken en ontwikkelen hun creatieve en andere belangrijke vaardigheden. De gidsen staan onder het kopje Tools.

STEAM Park set
Voor deelname aan FIRST LEGO League Discover heb je een LEGO® Education STEAM Park set (artikelnr. 45024) nodig, waar 2 teams van 4 leerlingen mee aan de slag kunnen. Dit is een grote set LEGO® DUPLO met bewegende onderdelen rondom het thema pretpark/kermis. Deze sets kun je meerdere jaren gebruiken bij FIRST LEGO League Discover. Daarnaast zijn de STEAM Park sets ook te gebruiken voor andere werkvormen, zoals omschreven in de ‘Steam Park Handleiding voor leerkrachten ‘.

De STEAM Park set is niet inbegrepen bij de inschrijving, maar dient zelf te worden aangeschaft. Je kunt de set bestellen via o.a. Heutink of de Rolf groep.

Oorkonde deelname seizoen 2022-2023
Als herinnering aan de deelname aan FIRST LEGO League Discover is er een oorkonde beschikbaar. Deze oorkonde kun je in de loop van het seizoen hieronder bij Downloads vinden.

Kosten

De kosten voor deelname aan de FIRST LEGO League Discover vind je hieronder.

Kosten deelname aan seizoen

Omschrijving

Prijs (incl. BTW)

Deelname met 1 Discover set

65,-  Euro

Deelname met 4 tot 7 sets of meer, prijs per set

59,09  Euro

Meer dan 7 sets nodig?
Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Optioneel: Discover More pakket (10 Discover More sets)

25 Euro

Bij elke deelname is het volgende inbegrepen:

  • Het Discover model van LEGO DUPLO: dit is elk seizoen een ander model.
  • Bouwkaarten voor het model
  • Bouwmat
  • 5 sets Six Bricks

Six Bricks is een hands-on tool voor leren. Door leuke en korte activiteiten met sets van LEGO® DUPLO® blokken in zes heldere kleuren oefenen kinderen hun geheugen, motoriek, creativiteit en meer. Je kunt de activiteiten aanpassen en eigen activiteiten bedenken om ze aan te laten sluiten bij de vaardigheden en interesses van jouw kinderen.

Ideeën voor activiteiten kun je in het Six Bricks boekje vinden.

Eenmalige kosten

Aanschaf STEAM Park set.

Inschrijven

Iedere school in het basisonderwijs kan zich inschrijven voor deelname. 

Alle deelnameregels voor de FIRST LEGO League Discover zijn gedefinieerd in de Deelnamevoorwaarden.

  • Al meer dan 30.000 leerlingen bereikt, 570.000 wereldwijd
  • Sterker time management en teamwork met meer dan 95%
  • 70% van de deelnemers kiest een studie in technologische richting
  • 59% van de meisjes kiest voor een technologische studie

    Vragen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0510650