In dit nieuwe seizoen van FIRST® LEGO® League gaan deelnemers hun fantasie gebruiken om de kunstwereld opnieuw te bekijken. De teams bedenken nieuwe manieren om kunst te creëren en verspreiden over de hele wereld.

Wat is jouw favoriete hobby? En hoe zorg jij ervoor dat al jouw vrienden en familie te weten komen over jouw hobby? Aan alle techneuten de taak om hier een oplossing voor te bedenken! 

Schrijf je team(s) nu in voor het MASTERPIECE℠ seizoen! 

Afgelopen seizoen 2022-2023: SUPERPOWERED

Wij kijken terug op een prachtig seizoen van SUPERPOWERED℠. Het hele jaar genoten we van vrolijke teams, fanatieke robotwedstrijden en uiterst spannende regiofinales en een energieke landelijke finale. Wil je nog even nagenieten? Bekijk de aftermovie van de landelijke finale! Zien we je volgend jaar weer?

Ga naar deze webpagina voor alle informatie van vorig seizoen. 

Over FIRST® LEGO® League 

De FIRST LEGO League is een onderwijsprogramma dat kinderen uitdaagt de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. De focus ligt op STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics)-leren en robotica in het onderwijs. Het programma bestaat sinds 1998 en vindt inmiddels in 110 landen plaats. Sinds 2004 is Nederland er daar één van, waar Platform Talent voor Technologie uitvoerend partner is. De FIRST LEGO League is opgedeeld in drie divisies: Discover (4 t/m 6 jaar), Explore (6 t/m 10 jaar) en Challenge (9 t/m 15 jaar). Alle leeftijdscategorieën gaan in het onderwijsprogramma op een andere manier aan de slag met LEGO.

  • Al meer dan 30.000 leerlingen bereikt, 570.000 wereldwijd
  • Sterker time management en teamwork met meer dan 95%
  • 70% van de deelnemers kiest een studie in technologische richting
  • 59% van de meisjes kiest voor een technologische studie

    Vragen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0510650